Zuidelijk Afrika

Een avontuurlijke safari van Kaapstad naar de Victoria Watervallen door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zambia.

 IMG_1906

Dag 1 Amsterdam – Kaapstad
We vliegen vandaag van Amsterdam naar Kaapstad.

Dag 2 Kaapstad
Aankomst in Kaapstad, in de middag is er tijd om de gezellige Victoria en Albert werf te bezoeken.

Dag 3 Kaapstad
Tijdens een stadstour leren we de stad aan de voet van de Tafelberg kennen. Indien het weer het toelaat, kunt u naar de top van deze vreemde vlakke berg, van waar u een mooi uitzicht heeft over de wereldstad Kaapstad.

Dag 4 Kaapstad/Kaap de goede hoop
Langs een steile rotskust rijden we richting de beroemde Kaap de Goede hoop. Op het schiereiland zijn verschillende kleine dorpen, maar er wonen ook pinguïns. Die pinguïns hebben door de bouw van steden steeds minder ruimte, als je in Boulder Beach woont, kun je dan ook zomaar een pinguïn aantreffen in je achtertuin.

Dag 5 Kaapstad – Cedarberg
We verlaten Kaapstad en rijden richting het Cedargebergte, waar wind en regen de meest bizarre artistieke vormen hebben geslepen in het zachte zandsteen. In de namiddag is het mogelijk een wandeling te maken.

Dag 6 Cedarberg – Oranje rivier
Vandaag rijden we richting de grens met Namibië en overnachten aan de Oranje Rivier. De rivier is de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. In de middag kunt u relaxen aan de rivier.

Dag 7 Oranje River – Fish River Canyon
We steken de grens over naar Namibie en brengen een bezoek aan de Fish River Canyon, het kleine broertje van de Gand Canyon. De kloof is gemiddeld zo’n 500 meter diep en met een lengte van 160 km, is het na de Grand Canyon de langste canyon in de wereld.

Dag 8 Fish River Canyon – Namib dessert/Sossusvlei NP
Vandaag rijden we door het ruige ongerepte Namibië. De kleurrijke natuur blijft verbazen en de totale afwezigheid van steden of bebouwing, is een bijzondere ervaring. Namibië is een immens land met slechts 2 miljoen inwoners.

Namibie

Dag 9 Namib dessert/Sossusvlei NP
De rode zandduinen van het Sossusvlei NP zijn een van de meeste bekende beelden van Namibië. Tijdens de zonsopgang kleuren ze dieprood en ontstaan er strakke schaduwlijnen. Een schitterend schouwspel. We brengen de hele dag door in het Sossusvlei Nationale Park.

Dag 10 Namib dessert/Sossusvlei NP – Swakopmund
We vervolgens onze weg door het zandrijke Namibië richting de kust. Swakopmund geniet een microklimaat, door mistbanken vanaf de oceaan, is het hier vaak wel 10 graden koeler dan in het binnenland. Swakopmund heeft een Duits karakter, doordat Namibië ooit een kolonie van Duitsland was.

Dag 11 Swakopmund
Vandaag heeft u een vrije dag, om het dorp Swakopmund te verkennen. Er is volop Kaffee und Kuchen te krijgen, in een van de typische Duitse ‘Konditorei’.

Dag 12 Swakompund – Damaraland
We rijden naar het noorden langs de Atlantische kust, die ook wel de Skeleton coast wordt genoemd, door de vele scheepswrakken die hier aangespoeld zijn. Damaraland is een landschappelijk erg aantrekkelijk gebied, in dit gebied zullen we zien dat Namibië een land is van grote natuurlijke contrasten, van kale tot woeste landschappen en prachtige rode rotsen. We slapen vannacht aan de voet van de rode Brandberg.

Dag 13 Damaraland – Etosha
We rijden verder door het prachtige Damaraland op weg naar het beroemde Etoscha Nationale Park.

Etosha

Dag 14 Etosha
Vandaag gaan we op zoek naar al het wild dat dit park als hun thuis beschouwd, oryxen, impala’s, zebra’s, giraffen, neushoorns, misschien een leeuw of een zeldzame olifant.

Dag 15 Etosha – Windhoek
Het is een groot contrast tussen al het wild in Etoscha en de hoofdstad van Namibië. Windhoek is een moderne stad, waar Afrikaanse en Europese culturen samenkomen, dit is duidelijk te zien in de bouwstijl.

Dag 16 Windhoek – Kalahari woestijn
Wild beperkt zich in Namibië niet tot de wildparken. Het is heel goed mogelijk om langs de openbare weg dieren te spotten. Vandaag rijden we door de Kalahari woestijn richting het gebied waar de Bosjesmannen wonen. We logeren vanavond bij deze inheemse stam.

Dag 17 Kalahari Woestijn – Maun
We vertrekken vanochtend richting de Okavango Delta, we slapen eerst een nacht in de enige stad in de Delta. Er bestaat een mogelijkheid een rondvlucht te maken over de Delta, om een indruk te krijgen van deze grote rivier, die niet in een oceaan uitkomt, maar verdampt in de Kalahari woestijn.

Dag 18 Maun – Okavango Delta
We laten de truck achter en varen met een ‘Mokoro’, een soort kano, de Delta in. In de Delta op een klein eilandje slaan we het kamp op. Te voet gaan we op excursie met ervaren gidsen.

Dag 19 Okavango Delta
We brengen een hele dag door midden in de Okavango Delta. We gaan op zoek naar dieren, we kunnen zwemmen in de Delta. Genieten van een kampvuur met onze lokale gidsen en ‘mokoro’ shippers.

Dag 20 Okavango Delta – Makgadikgadi/Nata
Vanuit Maun gaan we de woestijn in en rijden over de zoutpannen van Makgadikgadi, het regenseizoen is net afgelopen en met een beetje geluk spotten we flamingo’s in de ondiepe lagunes op de zoutpannen.

Dag 21 Makgadikgadi/Nata – Chobe Rivier
De Chobe rivier is bekend om z’n grote kudde olifanten. In de middag genieten we vanaf een boot op de Chobe rivier van alle wilde dieren, die richting de rivier komen om te drinken. De dieren storen zich amper aan onze aanwezigheid, doordat de boot weinig lawaai maakt. Heel even maken we deel uit van de wereld van de wilde dieren.

Dag 22 Chobe – Zambia/Victoria watervallen
We rijden richting de grens met Zambia De oversteek over de Zambesi rivier is een ervaring op zich. Deze grote rivier op de grens met Botswana heeft nog altijd geen brug.

Zambia

Dag 23 Livingstone/ Victoria watervallen
Als afsluiter van de reis brengen we een bezoek aan de Victoria watervallen, de grootste watervallen in Afrika. In de middag is er tijd om in Livingstone op een grote markt de laatste Afrikaanse souvenirs in te kopen.

Dag 24 Ligingstone – Amsterdam
De reis zit er op, we vliegen vandaag vanaf Livingstone terug naar Amsterdam.

Dag 25 Amsterdam
In de ochtend komt onze vlucht aan in Amsterdam

Zuidelijk Afrika