Marokko

AVONTUURLIJKE REIS DOOR HET KLEURRIJKE MAROKKO

 

We bezoeken de vier koningssteden; Fez, Menes, Rabat en Marrakech. De oude historische medina’s van Teouan en Chefchaouen staan op het programma. We doorkruisen het Atlasgebergte en bezoeken de Todra Gorge en de Kashba Ait Ben Haddou. Het vleugje avontuur bestaat uit twee dagen met jeeps door de Sahara en een overnachting in een bedoeïenentent.

300 Marokko kl

Dag 1   Amsterdam – Malaga – Tanger

Vroeg in de ochtend vliegen we van Amsterdam naar Malaga. Het is niet ver met de bus naar de haven van Algeciras, waar we de boot nemen over de straat van Gibraltar naar het Afrikaanse continent. We slapen in de Marokkaanse havenstad Tanger.

Dag 2  Tanger – Tetouan – Chefchaouen 113 km

We verlaten Tanger en rijden naar Tetouan, de prachtige traditionele witte Medina staat op de werelderfgoedlijst. In de middag komen we aan in Chefchaouen. Terwijl we door de volledig blauwe medina dwalen is het alsof we door een aquarium lopen.

32 Marokko

Dag 3   Chefchaouen – Vulubillis – Fes 220 km

We rijden door het Rifgebergte, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied zijn de Berbers. Een cultuur, die hier al 3000 jaar woont. Vlak voor we Fes bereiken bezoeken we de Romeinse ruïnes van de stad Vulubilis. Het oude Romeinse rijk was in die tijd tot in het noorden van Afrika. Vulubilis staat op de werelderfgoed.

Dag 4   Fes – Meknes -Rabat 210 km

Vandaag staat in het teken van de koningssteden. Marokko kent vier koningssteden, Fez, Meknes, Rabat en Marrakech. Na een bezoek aan de Koningsstad Fes, rijden we door naar de Koningsstad Meknes. In de namiddag bereiken we Rabat.

Dag 5  Rabat

We bezoeken de stad Rabat, de hoofdstad van Marokko tijdens een stadsrondrit. In de middag is er vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan.

Dag 6  Rabat – Beni Mellal 230 km

We rijden richting het majestueuze Atlasgebergte. Beni Mellal is een moderne stad midden in het gebergte. De oude Kashba, Bel Kush is zeker de moeite waard.

153 Marokko, Tinerhir kl

Dag 7  Beni Mellal – Todra – Tinerhir 280 km

We duiken diep het Altasgebergte in en bezoeken de smalle Todrakloof. Het pad tussen de torenhoge rotsen door is net breed genoeg voor de rivier en een weg. In de middag bereiken we het typisch Marokkaanse dorpje Tinerhir. Een bezoek aan de markt in de oude binnenstad is een ervaring.

Dag 8  Tinerhir – Erfoud- Woestijn/Erg Chebbi 150 km

We dalen af uit het Atlasgebergte en bereiken het begin van de Sahara. In Erfoud verlaten we de bus en stappen over in auto’s met vierwielaandrijving voor een rit door de zandduinen van Erg Chebbi. We zien de zon onder gaan over de zandduinen en overnachten midden in de Sahara.

184 Marokko kl

Dag 9 Erg Chebbi/Woestijn – Merzuga 60 km

We brengen een deel van de dag door in de woestijn, alvorens onze voertuigen met vierwielaandrijving ons afzetten in Merzuga, aan de rand van de Sahara.

Dag 10 Merzuga – Zagora 330 km

Door een vlakke zandrijke omgeving rijden we richting de Oase van Zagora. Hier groeien ware palmbomen, midden in het zand.

Dag 11 Zagora

We gaan nog een keer de woestijn in. Vanuit Zagora vertrokken vroeger de kamelen karavanen dwars door de Sahara naar Timboektoe in Mali. Zo ver zullen wij niet komen, daar deden ze 52 dagen over.

Dag 12 Zagora – Ait Ben Haddou 192 km

We gaan terug richting het Atlasgebergte en bezoeken de beroemde Kashba Ait Ben Haddou. Deze Kashba is ook ontdekt door Hollywood en was het decor van vele films. Zoals Lawrence of Arabia, de Jewel of the Nile en de Gladiator.

256 Marokko kl

Dag 13 Ait Ben Haddou – Marrakech 190 km

Aan de rand van het Atlasgebergte ligt de vierde koningsstad op onze reis, Marrakech. We brengen een bezoek aan deze prachtige stad met een immense medina, waar geen nee te koop is. Overal ligt kleurrijke waren, leerlooiers zijn hard aan het werk en het labyrint vol mensen is erg bezienswaardig.

Dag 14 Marrakech

Vandaag is er tijd om heerlijk te verdwalen in de grote medina van Marrakech en om prachtige Marokkaanse souvenirs in te kopen.

337 Marokko kl

Marrakech – Amsterdam

Vanaf Marrakech vliegen we terug naar Amsterdam.

Reissom 1.495,00

 

Inclusief

-Vlucht van Amsterdam naar Malaga en terug vanaf Marrakech naar Amsterdam

-Transport over land in Spanje

-Bootreis van Spanje naar Marokko

-Alle transport overland in Marokko

-Overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt

-Overnachting in een bedoeïenentent in de Sahara.

-Excursie in de woestijn met auto’s met vierwielaandrijving

-Stadstoeren en stadswandelingen zoals beschreven in het programma

Exclusief

-lunch en diner

-fooien

-souvenirs

-eenpersoonskamer toeslag is 270 euro

-40 euro toeslag voor vertrek in de middag op 25 september met overnachting in Malaga