Verre Reizen

ZIJDEROUTE

Oezbekistan – Tadzjikistan – Kirgizië

Over de oeroude zijderoute reizen we door drie voormalige Sovjetlanden, Oezbekistan, Tadzjikistan en Kirgizië. We bezoeken de prachtige oude zijderoutesteden Buchara en Samarkand in Oezbekistan. Dwars door de Himalaya rijden we over de Pamir Highway door Tadzjikistan en passeren enkele hoge passen in dit hooggebergte. De ongerepte natuur in het primitieve Kirgizië , waar we overnachten bij de nomaden, maakt deze reis een ware zijderoute ervaring.

CUBA

Cuba valt met geen enkel ander land ter wereld te vergelijken, Cuba is Cuba. In 18 dagen reizen we van Holguin in het oosten van Cuba naar de prachtige Caribische stranden van Varadero in het Westen. We gaan op zoek naar Salsa in Barracoa, via La Farola, door de bergen rijden we naar Santiago de Cuba, de oude hoofdstad. Aan het strand van Cayo Santa Maria genieten we van de Cubaanse coctails in een all Inclusive Hotel. We bezoeken het Mausoleum van Che Guevara in Santa Clara. We dwalen door de pittoreske straatjes van het koloniale Trinidad. Bezoeken de prachtige vallei van Vinales waar de Cubaanse sigaren gemaakt worden en overnachten bij Cubaanse families. We gaan sfeer proeven in Havana, een koloniale stad vol terrasjes met livemuziek. Het is mogelijk de reis te eindigen op de witte zandstranden van Varadero.

ETHIOPIE

We bezoeken de Omo-vallei in het zuiden, waar iedere stam te herkennen is aan de traditionele kleding. In het historische noorden zien we de hoofdstad Addis Ababa en we bezoeken het historische Lalibela tijdens het Timkat Festival. In Gondar vinden we ruines van veel christelijke bouwwerken. We gaan op zoek naar de in de bergen verstopte oude rotskerken van Tigray. In het prachtige Simien National Park hopen we oog in oog te staan met een Gelada. Als klap op de vuurpijl de extreem mooie abstracte natuur van de Danakil depressie.

ZUID-AMERIKA

Argentinië, Chili, Bolivia

De Altiplano, het dak van de wereld op de grens van Argentinië, Chili en Bolivia is een een van de meest indrukwekkende gebieden op aarde, de natuur heeft hier een fraai staaltje werk achtergelaten.

Na een bezoek aan de wereldstad Buenos Aires, vliegen we naar Salta. Via het pittoreske Cachi en de mooie rode Canyon van Cavayate, rijden we naar het hoge mijndorpje San Pedro de Atacama. Door een verlaten wereld rijden we over de route 40 naar Purmamarca waar we oog in oog staan met de 7 kleurige berg, de inheemse bevolking is al net zo kleurrijk. Vanuit San Pedro de Atacama in Chili bezoeken we de kleurrijke hoogvlakte. We stappen over in auto’s met vierwielaandrijving en verlaten voor 3 dagen het asfalt. Via een hoge kleurrijke woestijn vol lagunes met flamingo’s rijden we door Bolivia. Na een bezoek aan het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld, eindigen we de reis in de wereldstad La Paz.

MYANMAR

We beginnen in de stad Mandalay in het centrale deel van Myanmar. Dwalen daarna door de tempelzee van Bagan, die erg mysterieus is tijdens de zonsondergang. We fietsen langs en varen op het Inlemeer, met traditionele vissers, drijvende tuinen en dorpen van paalwoningen. In het zuiden zien we de gouden tempels van Yangon en de karstbergen met boeddhistische grotten van Hpa An, die we per boot bereiken. De reis eindigt in Bangkok, in Thailand.

INDIA

Tijdens deze 30-daagse reis bezoeken we de Himalaya met prachtige Tibetaanse kloosters en staan oog in oog met de overweldigende natuur van Ladakh en de Kashmir. We bezoeken de wereldstad Delhi, Varanasi aan de heilige Ganges rivier en het meest indrukwekkende bouwwerk in India, de Tasj Mahal in Agra. In het Ranthambore Nationale Park gaan we op zoek naar de Indiase tijger. We rijden uitgebreid door de provincie Rajastan met prachtige steden en kastelen zoals in Jodhpur, Jaipur en Udaipur. Ten slotte wordt het waterrijke zuiden van India aangedaan. We overnachten op een boot en rijden door de prachtige theeplantages van Munnar. In Misore gaan we op zoek naar het bestaan van de Maharadja”s en in Hampi aanschouwen we de ruïnes van het koninklijke verleden. We eindigen de reis in het moderne India van Mumbai.

ZUIDOOST-AZIE

Thailand, Loas, Vietnam en Cambodja

Vier landen in 26 dagen, de reis begint in Bankok, de stad aan de Chao Praya rivier, met prachtige kleurrijke tempels. We bezoeken de beroemde burg over de Kwai rivier en logeren op de rivier. Vanaf Ayuthaya nemen we de trein naar het Noorden van Thailand, waar verschillende bergstammen wonen. Per boot reizen we over de Mekong Rivier naar Luang Prabang in Laos. Deze stad met vele tempels en kloosters staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In Vietnam bezoeken we de duizenden eilanden van Halong Bay, fietsen door prachtige groene rijstvelden en kalksteenformaties en bezoeken de keizerstad Hue en het pittoreske Hoi An. Na een bezoek aan Ho Chi Minh stad trekken we de Mekong Delta in en bezoeken de grote drijvende markt van Can Tho. Na een bezoek aan Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja en de geheimzinnige tempels van Angkor Wat, keren we terug naar Bangkok.

ZUIDELIJK AFRIKA

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zambia

Een 24 daagse reis van Kaapstad naar de Victoria watervallen. Na een stadstoer door de wereldstad Kaapstad, bezoeken we de beroemde Kaap de goede hoop en de pinguïnkolonie van Boulder Beach. We staan oog in oog met de enorme Fish River Canyon en wandelen bij zonsopgang door de fantastische rode zandduinen van de Sossusvlei. We relaxen een dagje in de kustplaats Swakopmund en genieten van vele wilde dieren in het Etosha Nationale Park. We maken kennis met de Bosjesmannen in Botswana en varen in een holle boomstam naar een onbewoond eiland in de Okavangodelta, waar we voor twee nachten een kamp opslaan. Na een boottocht op de prachtige Chobe rivier, omringt door wilde dieren, eindigen we de reis bij de enorme Victoria Watervallen in Zambia.

Bij voldoende vraag worden deze reizen herhaald.