Fietsreis Nederland

 

Fietsen van Den Bosch naar Maastricht                                                995,00 euro

Met een stadswandeling in Den Bosch, Roermond, Sittard en Maastricht. En een bezoek aan  Eindhoven, de Peel, Valkenburg, Gulpen met het Geuldal en het glooiende Limburgse landschap.

 

Maandag 9 mei            Den Bosch       

In de ochtend komt iedereen op eigen gelegenheid naar Den Bosch. Vroeg in de middag checken we in, in een hotel in Den Bosch. Na het inchecken maken we met een gids een stadswandeling door het historische centrum van de stad Den Bosch met de beroemde Sint-Janskathedraal.

 

Dinsdag 10 mei            Den Bosch – Eindhoven                                                           45 km

We fietsen vandaag vanuit Den Bosch via een aantal typische Brabantse dorpen, zoals St Michielsgestel en Sint Oedenrode naar de hippe stad Eindhoven.

 

Woensdag 11 mei        Eindhoven – Roermond                                                           60 km

Langs het Eindhovens kanaal fietsen we vanochtend de stad uit. De route loopt heerlijk door de bossen en langs de Strabrechtse heide. Na de grens tussen de provincie Brabant en Limburg bereiken we de Peel. Een uitgestrekt landbouwgebied, met fraaie vergezichten. Voor we Roermond bereiken steken we de rivier de Maas over.

 

Donderdag 12 mei       Roermond

Roermond ligt op de plek waar de rivier de Roer de Maas bereikt. We beginnen de dag            met een stadswandeling door het historische centrum van deze oude stad. In de middag is er volop de tijd om de stad zelf te verkennen. Roermond is met zijn vele kleine boetiekjes een winkelstad bij uitstek en de vele terrassen op oude pleintjes geven het een bourgondische sfeer.

Vrijdag 13 mei             Roermond – Sittard                                                                 30 km

Vanochtend fietsen we over een aantal eilanden in de Maas in zuidelijke richting. Bij Maasbracht fietsen we over de sluis en volgen een tijdlang de Maas. Rond lunchtijd bereiken we de stad Sittard.

In de middag is er tijd voor een stadswandeling met een gids door het centrum van Sittard.

 

Zaterdag 14 mei          Sittard – Gulpen                                                                     30 km  

Gelijk buiten het centrum van Sittard begint het landschap te glooien, we gaan richting de heuvels van Limburg en fietsen vandaag deels over het Pieterpad. Bij Schin op Geul bereiken we het Geuldal, waarin ook het stadje Gulpen ligt.

 

Zondag 15 mei             Gulpen                                                                                   30 km

We fietsen vandaag een rondje door het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg. Wie liever een dagje vrij neemt, kan ook genieten van een terrasje in Gulpen aan de Geul.

 

Maandag 16 mei          Gulpen – Valkenburg – Maastricht                                           25 km

Na een kopje koffie en een wandeling door Valkenburg, fietsen we vandaag naar het eindpunt van de reis, de fraaie stad Maastricht, aan de Maas. In de middag is er tijd om alvast een stukje door de stad te dwalen.

 

Dag 9               Dinsdag 17 mei

We beginnen de dag met een stadswandeling door Maastricht, onder leiding van een gids. Na een gezamenlijke lunch nemen we afscheid van de groep en vindt iedereen zijn eigen weg terug naar huis.

 

Inclusief

-Overnachtingen in middenklasse hotels met ontbijt.

-Vervoer van de bagage onderweg.

-Volgauto, die de groep bijstaat.

-Gids die meefietst en de navigatie op zich neemt.

-Stadswandelingen met gids in Den Bosch, Roermond, Sittard en Maastricht.

 

Exclusief

-Overige maaltijden.

-Fooien voor gidsen en chauffeurs.

-Eenpersoonskamertoeslag 390,00 euro.