Madagascar

 

Madagascar                        20-daagse reis                                € 3395,00

Het land van de baobab bomen, lemuren (maki met lange staarten) en zebu-koeien, prachtige tropische Nationale Parken, abstracte natuur, traditionele dorpjes, authentieke vissersbootjes, een azuurblauwe oceaan en een vriendelijke Franssprekende bevolking.

 

19 okt              dag 1               Amsterdam – Antananarivo

 

20 okt              dag 2               Antananarivo

We beginnen de reis naar Madagascar in Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar, die in de volksmond ‘Tana’ wordt genoemd. We bezoeken de Rova, een oud paleis op een heuvel, van waar je mooi uitzicht hebt over de stad. Ook de trappen die leiden naar de Analakely markt zijn een ervaring.

 

21 okt              dag 3               Antananarivo – Antsirabe

In de ochtend rijden we van Antananarivo naar Antsirabe. In de middag is er tijd om de grote markt aan de rand van de stad te bezoeken. Ansirabe is de hoofdstad van de pouse-pouse, die ons met plezier door de stad vervoeren.

 

22 okt              dag 4               Atsirabe – Miandrivazo

We vervolgens onze reis naar Miandrivazo aan de Tsirihibina rivier. In de middag is er tijd voor een mooie wandeling langs de rivier. Ontmoet de vele kinderen van Madagascar.

 

23 okt              dag 5               Miandrivazo – Tsirihibina rivier

Vanochtend stappen we aan boord van een privé-boot, waarmee we via de Tsirihibina rivier dit deel van Madagascar verkennen. Heerlijk varen, wild spotten en zo nu en dan een dorpje bezoeken. We kamperen in een tentje op een zandbank langs de rivier.

 

24 okt              dag 6               Tsirihibina rivier – Belo Sur Tsirhibina

Vandaag is het nog een dagje relaxen en genieten op de Tsirihibina rivier. Het personeel aan boord zorgt voor alle maaltijden. In de late namiddag bereiken we Belo Sur Tsirhibina.

 

25 okt              dag 7               Belo Sur Tsirihibina – Morondava

Na de lunch rijden we richting Morondava, via de prachtige ‘Avenue de Baobab’, waar fantastische Afrikaanse Baobab bomen een abstract stukje natuur vormen.

 

26 okt              dag 8               Morondava – Belo Sur Mer

Van Morondava naar Ivaty gaan we twee dagen op avontuur met een auto met vierwielaandrijving. Via onverharde binnenwegen rijden we naar Manja. Bij sommige rivieren ontbreken de bruggen. Soms staat er water op de weg en moet de chauffeur een stukje omrijden. Dit is het ware Afrika.

 

27 okt             dag 9               Belo Sur Mer – Andavadoaka

Via onverharde binnenwegen rijden we vandaag naar Andavadoaka. Bij sommige rivieren ontbreken de bruggen. Soms staat er water op de weg en moet de chauffeur een stukje omrijden. Dit is het ware Afrika, het spoorzoeken en de fantastische omgeving, maken dit stukje van de reis een waar avontuur, dat eindigt aan het bijzonder witte strand van Andavadoaka.

 

28 okt             dag 10             Andavadoaka

Vandaag hebben we een rustdag aan het ongelooflijk mooie witte strand en de azuurblauwe zee van Andavadoaka

 

29 okt              dag 11             Andavoaka – Ifaty

Langs de kust rijden we vandaag door een prachtig vogelrijk gebied van Andavoaka naar Ifaty.

 

30 okt              dag 12             Ivaty – Isalo NP

We verlaten de kust bij Tuléar en gaan het binnenland in naar het Isalo Nationale Park in de omgeving van het dorp Ranohira.

 

31 okt              dag 13             Isalo NP

Vandaag bezoeken we samen met een gids het Isalo Nationale Park, door prachtige natuur gaan we opzoek naar vogels, watervallen en verschillende soorten unieke lemuren.

 

1 nov               dag 14             Isalo Np – Anja Park – Ambalavao

Onderweg naar Ambalavao is een klein reservaat, dat zeer de moeite waard is. In het Anja Park zijn bijzonder veel lemuren. We overnachten in Ambalavao, een prachtige koloniale stad.

 

2 nov               dag 15             Ambalavao

Twee keer in de week komen vanuit de hele omgeving de koeien naar de markt in Ambalavao. In de ochtend zien we hoe alle Betsileo boeren met hun zebu-koeien naar de markt komen. In de middag bezoeken we de grote markt, waar mensen uit de hele omgeving hun waren slijten.

 

3 nov               dag 16             Ambalavoa – Fianaransoa – Ranomofana

We rijden vanochtend richting Fianaransoa, hier maken we een wandeling met een gids over het platteland, langs een paar dorpjes van de betsileo-stam. In de namiddag rijden we verder richting Ranomofana

 

4 nov               dag 17             Ranomafana

Vandaag is er tijd om een wandeling met een gids te maken door het Ranomafana Nationale Park. In de ochtend maken de Indri flink veel lawaai, dit maakt het gemakkelijker om deze geweldige grote lemuren te spotten.

 

5 nov               dag 18             Ranomafana – Amboisitra

Vanochtend rijden we naar Amboisitra, een dorp dat bekend staat om prachtig houtsnijwerk. Misschien passen er nog een paar mooie Afrikaanse stoeltjes in de koffer. In de middag bezoeken we de omgeving van Amboisitra.

 

6 nov               dag 19             Amboisitra – Antananarivo

Vandaag rijden we terug naar de hoofdstad van Madagascar. Geniet nog een keer van het fantastische bergachtige landschap met vele kleine dorpjes.

 

7 nov               dag 20             Antananarivo – Amsterdam

 

 

Reissom € 3395,00

 

Inclusief:

-Internationale vlucht van Amsterdam naar Antananarivo.

-Overnachtingen in hotels op basis van logies ontbijt.

-Alle transport over land.

-Excursie per boot over de Tsiribihina rivier inclusief maaltijden.

-Excursie per 4×4 van Belo Sur Mer naar Andavadoaka.

 

 

Exclusief

-Overige maaltijden.

-Fooien voor de gidsen en chauffeurs.

-Eenpersoonskamertoeslag