Zuidoost Azië

EEN REIS DOOR ZUIDOOST AZIE

Een 26-daagse reis naar Azië, door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja

ZOA2

Dag 1                           Amsterdam – Bangkok

Dag 2                            Bangkok

Vandaag landen we in Bangkok, de rest van de dag is vrij te besteden. We kunnen alvast stukje varen over de Chao Phraya rivier of een ritje met een Tuktuk maken door deze wereldstad.

Dag 3                            Bangkok

Tijdens de stadstour brengen we onder andere een bezoek aan de beroemde Wat Po tempel en het Koninklijk Paleis. In de middag bezoeken we met een traditionele boot de kanalen van het oude Thonburi.

Dag 4                           Bangkok –Kachanaburi

We verlaten Bangkok en gaan op zoek naar de beroemde brug over de Kwai rivier, de brug is onderdeel van de Birmaspoorweg, die door 6.000 geallieerde krijgsgevangenen is aangelegd tijdens de tweede wereldoorlog. In Kachanaburi nemen we een stukje de trein over deze beroemde dodenspoorweg. We slapen in een drijvend hotel op de Kwai rivier.

Dag 5                           Kachanaburi – Ayuthaya – Nachttrein Chang Mai

Ayuthaya was ooit de hoofdstad van het Siamese koninkrijk, totdat de stad in 1767 werd ingenomen en vernietigd door het Birmese leger. De rijkdom van de stad komt tot uiting in de meer dan 1.700 tempels die er te vinden zijn. In de vroege avond nemen we de nachttrein naar Chang Mai, we slapen vannacht in comfortabele bedden in de trein.

NAL0491l

Dag 6                           Chang Mai – Chang Rai

In de ochtend komt de trein aan in Chang Mai. We rijden door de bergen van de gouden driehoek en brengen een bezoek aan een dorp van de Yao en de Akha, de traditionele bewoners van dit gebied.

Azie2012_0224l

Dag 7                            Chang Rai – Chiang Kong – Boot Mekong – Pakbeng

In Chiang Kong steken we de grens over naar Laos. De hoofdweg van Laos is de Mekong rivier. In dit land reizen we grotendeels per boot. In de ochtend hangt er vaak mist over de Mekong rivier, maar zodra de zon er doorheen brandt worden de prachtige panorama’s zichtbaar. We relaxen aan boord en bezoeken een dorpje van de lokale Kamu stam. Aan het einde van de middag leggen we aan in Pakbeng.

 

Dag 8                           Pakbeng – Boot Mekong – Luang Prabang

De volgende ochtend reizen we verder per schip over de Mekong rivier. We bezoeken een dorpje van de Ban Baw stam en de Pak Ou grotten, waar duizenden Boeddhabeeldjes staan. Aan het eind van de middag bereiken we Luang Prabang, waar we 3 nachten verblijven.

_MG_2119l

Dag 9                           Luang Prabang

Vandaag bezoeken we de prachtige kloosters en tempels van Luang Prabang, die niet voor niets op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO staan.

 

Dag 10                           Luang Prabang

We bezoeken vandaag de Kuang Si Waterfall, deze waterval heeft prachtige turquoise meertjes. Op de terugweg bezoeken we een Laotiaanse boerderij, waar bizons worden gehouden.

_MG_2209l

Dag 11                         Luang Prabang – Hanoi

Vanuit Luang Prabang nemen we het vliegtuig naar Hanoi in Vietnam. In een uur vliegen we over de bergrug die de grens tussen Laos en Vietnam vormt. Het centrum van de drukke stad Hanoi ligt rond een groot meer. Het is even uitkijken met al die voorbijvliegende brommertjes.

 

Dag 12                              Hanoi- Halong bay

We rijden naar Halong Bay en gaan dan aan boord van een jonk, waar we worden getrakteerd op een lunch van verse vis. Tijdens een rustige cruise hebben we het uitzicht op de spectaculaire eilandenwereld van Halong Bay. Er zijn meer dan 3.000 eilanden bestaand uit kalksteenformaties en ontelbare grotten. Terwijl de boot door het smaragdkleurige water vaart, kunnen we drijvende dorpen zien en de vissers observeren bij hun dagelijkse werkzaamheden.

IMG_2493l

Dag 13                              Halong Bay – Ninh Binh

Op een fiets bezoeken we de groene rijstvelden rond Dong Tam. We prepareren onze eigen lunch, maar worden daarbij geholpen door een lokale familie. In de middag bezoeken we per boot de kalksteenformaties van Halong aan land.  Daarna rijden we verder richting Ninh Binh. Een dorp midden in de delta van de Rode rivier.

 

Dag 14                             Ninh Binh – Vinh

We rijden door een landschap van rijstvelden en kalksteenformaties In de middag komen we aan in Vinh.

 

Dag 15                              Vinh – Hué

Onderweg bezoeken we vandaag het Lotus dorp, de geboorteplaats van Ho Chi Minh. In de volksmond ook wel oom Ho genoemd. Tegenwoordig is deze stad een belangrijk pelgrimsoord is voor de Vietnamezen. In de middag rijden we door naar de oude keizerstad Hué.

 

Dag 16                              Hué – Hoi An

Vanochtend bezoeken we de keizerstad Hue. De stad ligt op een fraaie plek aan de Parfumrivier, omringt door rijstvelden. De belangrijkste bezienswaardigheid in Hué is de ‘Verboden Purperen Stad’. Van 1802 tot 1945 was Hué de hoofdstad van de Nguyen-dynastie. Zij leefden is deze ommuurde keizerstad, die nu verlaten is. In de omgeving van Hué liggen de graftombes van deze keizers.

In de middag rijden we over de Hai Van pas, door een van de mooiste kuststreken van Zuidoost-Azië. Via verlaten stranden, kleine lagunes en pittoreske vissersdorpjes bereiken we Hoi An.

IMG_2900l

Dag 17                             Hoi An

Hoi An is een van de meest schilderachtige dorpjes in Vietnam. Het was een belangrijke haven- en handelsstad in de 16de en 17de eeuw. Oude houten huizen en historische gebouwen getuigen van een rijk verleden. Het dorp is al eeuwen weinig veranderd en dit oude centrum staat op de Wereld erfgoedlijst. Ook de oude Chinese tempels zijn nog steeds in gebruik. Het historische centrum, de markt, de vismarkt, een prachtig wit zandstrand, bieden genoeg mogelijkheden voor een vrije dag.

Dag 18                               Hoi An– Danang – Nachttrein naar Ho Chi Minh stad

Na een vrije ochtend in Hoi An rijden we richting Danang, waar we op de trein stappen naar Ho Chi Minh Stad. Vanuit de trein hebben we een mooi uitzicht over het Vietnamese landschap, zo nu en dan is zelfs de kust te zien. We overnachten in ruime vierpersoons slaapcoupés.

 

Dag 19                              Ho Chi Minh Stad

Vroeg in de ochtend komen we aan in Ho Chi Minh en ontbijten in een lokaal restaurant. Tijdens een stadstour verkennen we Ho Chi Minh Stad, dat ook wel Saigon genoemd wordt. Ho Chi Minh Stad heeft deels een Europese uitstraling, met veel restaurantje en winkels, maar er is ook een fascinerende Chinese wijk, vol oude pagodes. Dit is Cholon, in wolken van wierook zie je hier biddende mensen en beelden van demonen.  We bezoeken het voormalige presidentiële paleis, het oude postkantoor, de Kathedraal, Chinatown, de Binh Thay Markt en de Thien Hau tempel.

 

Dag 20                              Ho Chi Minh Stad – Cai Be – Can Tho

Na het ontbijt verlaten we Ho Chi Minh en bezoeken de Cao Dai Temple in Ben Luc. Per boot verkennen we Mekong delta en varen langs de drijvende markt van Cai Be. De lunch is op een eiland in de rivier. In de middag komen we aan in Can Tho.

 

Dag 21                           Can Tho – Chau Doc

In de ochtend bezoeken we de drijvende markt van Cai Rang, kleine bootjes brengen producten vanuit de gehele Mekong delta naar deze markt. Onderweg naar Chau Doc bezoeken we de prachtige oerwouden van Tra Su per boot. Chay Doc ligt al op de grens met Cambodja.

 

Dag 23                           Chau Doc – Phnom Penh

We nemen de express boot over de Mekong rivier naar Phnom Penh, waar we voor de lunch aankomen. De middag is vrij te besteden in Phonm Penh. Het is mogelijk om een fietstour te maken door Phnom Penh, langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

 

Dag 23                           Phnom Penh – Siem Riep

Vandaag reizen we over land Angkor Wat, de oude hoofdstad van het machtige grote Khmerrijk, dat in de 8e eeuw werd gesticht en zich vanuit Cambodja uitstrekte tot China en Zuid Vietnam.

Azie2012_1077l

Dag 24                          Siem Reap (Angkor Wat)

Vandaag bezoeken we de fascinerende tempels van Angkor Wat. De houten huizen zijn verdwenen, maar de grote stenen tempels zijn een bezienswaardigheid van wereldformaat. Iedere koning van de Khmer bouwde zijn eigen tempel. De beroemdste tempel, Angkor Wat, heeft een hindoeïstische achtergrond. De Ta Prohm tempel is nog te zien zoals de Fransen de meeste tempels aantroffen, overwoekerd door gigantische bomen.

 

Dag 25                           Siem Reap – Bangkok – Luchthaven

We rijden terug naar Bangkok. In ongeveer 2 uur staan we aan de grens, daar ondergaan we de formaliteiten en hebben daarna nog een uur of 4 te gaan in Thailand. Na het avondeten gaan we richting de luchthaven van Bangkok, om de avondvlucht naar Amsterdam te pakken.

 

Dag 26                         Aankomst Amsterdam

 

 

 

Google Maps