Myanmar

Myanmar                                                                       17-daagse reis

_MG_2971kl

april 2017  dag 1 Amsterdam – Mandalay

We vliegen vanaf Amsterdam via Bangkok naar Mandalay in het noorden van Myanmar.

april 2017  dag 2 Aankomst Mandalay

Nadat we een beetje uitgerust zijn van de vlucht en ons wat opgeknapt hebben, gaan we de stad Mandalay ontdekken.

 

april 2017 dag 3 Mandalay

We maken een fietstocht door Mandalay en over het platteland rond de stad. Waterbizons rollen lui door de modder en geitjes sprokkelen hun eten bij elkaar. De bevolking is vriendelijk, we stoppen bij een lokale markt en in een dorpje. In de middag is er tijd om met een boot naar Mingun te varen.

_MG_3331kl

april 2017  dag 4 Mandalay – Bagan

Vanochtend rijden we van Madalay naar Bagan, waar we al voor de lunch aankomen. Na een picknick tussen de oude tempels is er in de middag tijd om alvast een aantal van deze eeuwenoude bouwwerken te bekijken.

 

april 2017  dag 5 Bagan

Tussen de 11de en de 13de eeuw zijn er wel 10.000 tempels gebouwd in de omgeving van Bagan. Daar zijn er nu nog ruim 2000 van zichtbaar. We bezoeken vandaag een aantal van de best bewaarde exemplaren. Vanaf een van de tempels zien we de zon onder gaan over de tempelzee van Bagan.

_MG_3505kl

april 2017  dag 6 Bagan – Kalaw

We gaan vandaag de jungle in, op zoek naar olifanten. Een aantal professionals uit Kalaw hebben hier een project opgezet om de olifant in Myanmar te behouden. Ze hebben een natuurlijke leefomgeving gecreëerd, waar niet op ze gejaagd wordt. We wandelen door de Aziatische jungle en in de namiddag rijden we verder naar Kalaw.

_MG_3744kl

april 2017  dag 7 Kalaw – Inle Meer

Vanaf het pittoreske koloniale treinstation van Kalaw nemen we vanochtend de trein door de bergen naar het Inle Meer. Onderweg krijgen we een beetje inzicht in het leven van de verschillende bergstammen in dit gebied. De trein stopt in verschillende dorpjes. Vanaf het treinstation van Shwe Nyaung gaan we op de fiets verder naar Nyuang Shwe aan het Inle Meer.

 

april 2017  dag 8 Inle Meer

Met een boot bezoeken we vandaag het Inle Meer en de verschillende dorpjes van de traditionele Shan, rond het meer. Veel dorpen zijn op palen gebouwd en al het vervoer in deze omgeving gaar over water. Onderweg genieten we een traditionele Intha lunch.

_MG_3109kl

april 2017  dag 9 Inle Meer – Taungoo

We gaan op weg naar het zuiden van Myanmar, we doorkruizen het halve land en krijgen zo een goede indruk van de verschillende landschappen, we overnachten in Taungoo.

april 2017  dag 10 Taungoo – Yangon

Na een vroege start zijn we rond de lunch al in de grote stad Yangon. In de middag maken we een stadswandeling door deze voormalige hoofdstad van Myanmar, waar de oude koloniale gebouwen de sfeer bepalen. De Shwedagon pagoda is de trots van de Boeddhisten.

_MG_4167kl

april 2017  dag 11 Yangon – Mawlamyine

In Mawlamyine bezoeken we een museum over de rijke Moncultuur, we wandelen langs imponerende koloniale gebouwen, die er al stonden toen schrijvers als Orwell en Kipling hier woonden. In een lokaal huis worden we getrakteerd op een lunch van Mon specialiteiten. In de middag bezoeken we het Seindon Mibaya klooster.

 

april 2017  dag 12 Mawlamyine – Hpa An

Met een boot over de Thanlwin rivier varen we naar Hpa An, een van de mooiste ervaringen in Myanmar. Onderweg stoppen we in een dorpje, waar verschillende stammen wonen. We varen door een omgeving van karstbergen, monolieten in het landschap.

_MG_4302kl

april 2017  dag 13 Hpa An

We zijn in de Kayin State, hier wonen de Karen, een stam die veel in opstand kwam tegen de regering, dit deel van Myanmar is dan ook nog vrij onontdekt. We bezoeken vandaag grotten ingericht als tempels, we gaan de jungle in en bezoeken verschillende dorpjes en een boot brengt ons naar een lokaal huis waar de lunch geserveerd wordt.

 

april 2017  dag 14 Hpa An – Kamphaeng Phet (Thailand)

Myanmar zit er op, we rijden vandaag naar de grens met Thailand over een mooie bergpas en slapen nog een nacht in Kamphaeng Phet.

 

april 2017  dag 15 Kamphaeng Phet – Bangkok

Vandaag gaan we richting de hoofdstad van Thailand. Er is tijd om nog even een ferry te nemen over de Chao Praya rivier, langs vele mooie Thaise tempels.

 

april 2017  dag 16 Bangkok – Amstdam

De reis zit er op, we vliegen terug naar Amsterdam.

April 2017  dag 17 Aankomst Amsterdam

Google Maps

Inclusief

-Internationale vlucht van Amsterdam naar Mandalay en terug vanaf Bangkok.

-Goede middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt, plus enkele lunches.

-Alle vervoer over land.

-Boottocht van Mawlamyine naar Hpa An.

-Stadstoeren zoals beschreven in het programma.

Bezichtigingen zoals beschreven in het programma.

Exclusief

-Visumkosten

-Fooien voor gidsen en chauffeurs.

-Lunch en diner.