Indonesië

BIJZONDERE REIS NAAR INDONESIË


We bezoeken de grote steden Jakarta en Yogjakarta op het eiland Java. We wandelen tussen de rijstterrassen en genieten van het zwarte lavastrand van Pangandaran. We zien de zon opkomen vanaf de Borobudur en de Bromo vulkaan. We zien de witte zandstrandenHindoeïstische tempels, rijstterrassen en de prachtige natuur van Bali. Vanaf het eiland Flores varen we twee dagen lang tussen de prachtige Komodo eilanden. We bezoeken drie eilanden en reizen per bus, trein, vliegtuig en boot voor een ware Indonesië ervaring.

 

Untitled-1

Indonesië 

Java, Bali, Flores en de Komodo-eilanden

Dag 1 Amsterdam – Jakarta

We vliegen vandaag van Amsterdam naar Jakarta.

Dag 2 Jakarta

We landen in de hoofdstad van Indonesië en genieten van een rustige eerste dag in de warmte.

Dag 3 Jakarta

We storten ons in het hectische stadsverkeer van Jakarta, een bezienswaardigheid op zich. Tijdens een stadstoer gaan we op zoek naar het Nederlandse verleden in Jakarta. We wandelen door de oude Bataviahaven, ooit de zetel van de VOC in Azië.

Dag 4 Jakarta – Bandung

Via de Botanische tuinen van Bogor rijden we vandaag over de Puncakpas naar Bandung. Op de pas rijden we door prachtige theeplantages.

Untitled-2

Dag 5 Bandung – Pangandaran

We bezoeken een traditionele Kampung en maken een wandeling door prachtige sawa’s, rijstterrassen. Daarna rijden we verder naar de zuidkust van het eiland Java. Vrolijk gekleurde vissersboten sieren het zwarte lavastrand van de Indonesische badplaats Pangandaran.

Dag 6 Pangandaran

We bezoeken vanochtend de Green Canyon. In de middag is er tijd om een duik te nemen in de Indische Oceaan en even uit te rusten op het zwarte lavastrand van Pangandaran.

Untitled-3

Dag 7 Pangandaran – Borobudur

Net buiten Pangandaran stappen we vanochtend in een traditionele Indonesische Perahu. We varen door een rivierenstelsel, dat vlak achter de kust loopt, richting de havenstad Cilacap. Daarna rijden we verder met de bus richting de Borobudur.

Dag 8 Borobudur – Yogyakarta

Vanochtend staan we vroeg op om vanaf het tempelcomplex van de Borobudur de zon te zien opkomen van achter de Merapivulkaan. In het lage zonlicht is het boeddhistische zandstenen gebouw uit de achtste eeuw op zijn mooist. In de middag vertrekken we richting Yogyakarta.

Dag 9 Yogyakarta

Tijdens een stadstoer bezoeken we de verschillende bezienswaardigheden in Yogyakarta.

Dag 10 Yogyakarta – Bromo Vulkaan

We nemen voor de verandering eens de trein, die brengt ons van Yogyakarta naar Mojokerto. Daarna reizen we verder met de bus richting de Bromovulkaan.

Untitled-5

Dag 11 Bromo Vulkaan – Kalibaru

We staan vroeg op, om de zon te zien opkomen over de actieve Bromovulkaan. Het kan een beetje koud zijn op bijna 3.000 meter, maar wat we te zien krijgen valt met geen pen te beschrijven. Daarna rijden we verder naar het landschappelijk aantrekkelijke Kalibaru.

Dag 12 Kalibaru – Lovina (Bali)

We verruilen het eiland Java voor Bali. Het is een wereld van verschil tussen het Islamitische Java en het Hindoeïstische Bali. Overal in het landschap staan Hindoeïstische tempels.

Dag 13 Lovina

Vanochtend bezoeken we een boeddhistisch klooster in de omgeving van Lovina en er is een mogelijkheid een Balinees bad te nemen in een warmwaterbron. In de middag is er tijd om uit te rusten op het mooie witte strand van Lovina aan de noordkust van Bali.

Dag 14 Lovina – Ubud

We doorkruisen het binnenland van het eiland Bali. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten die het eiland Bali ons te bieden heeft.

Untitled-9

Dag 15 Ubud

Vandaag is er tijd om heerlijk door de omgeving van Ubud te dwalen. De rijstterrassen en vele plantages zijn zeer bezienswaardig.

Dag 16 Ubud – Denpasar – Labuan Bajo (Flores)

Vanaf Ubud rijden we vanochtend naar de luchthaven van Denpasar om het vliegtuig te nemen naar Labuan Bajo op het eiland Flores.

Dag 17 Labuan Bajo – Komodo-eilanden

We stappen aan boord van een schip dat twee nachten ons thuis zal zijn. We bezoeken verschillende eilanden en hopen natuurlijk oog in oog te staan met een Komodovaraan.

Untitled-8

Dag 18 Komodo-eilanden

We varen verder tussen de vele eilanden van de Komodo-archipel door. We relaxen aan boord en wandelen over een van de eilanden.

Dag 19 Komodo-eilanden – Labuan Bajo

Na ons bezoek aan de Komodo eilanden gaan we vandaag in Lauban Bajo weer van boord.

Dag 20 Labuan Bajo -Denapsar – Sanur

Van Labuan Bajo op het eiland Flores vliegen we terug naar Denpasar op Bali. We overnachten in de gezellige wijk Sanur, vlak aan het strand.

Dag 21 Sanur

Op de laatste dag is er tijd om flink wat Indonesische souvenirs in te slaan en nog een dagje te genieten op het strand van Sanur.

Dag 22 Sanur – Denpasar – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Denpasar op Bali om terug te vliegen naar Amsterdam. Het is mogelijk om uw verblijf in Indonesië te verlengen met een paar dagen aan het strand van Sanur of een verblijf op het kleine eiland Gili Air voor de kust van Lombok.

Dag 23 Aankomst in Amsterdam

Prijs: 2.595,00

Inclusief:

-De internationale Vlucht van Amsterdam naar Jakarta en van Denpasar naar Amsterdam.

-Overnachtingen in middenklasse hotels met ontbijt.

-Al het vervoer over land op de eilanden Java en Bali.

-Alle stadstoeren en excursies zoals beschreven in het programma.

-Boottocht van Pangandaran naar Cilacap.

-Treinreis van Yogyakarta naar Mojokerto.

-Ferry van Java naar Bali.

-Binnenlandse vlucht van Denpasar naar Flores en terug.

-Bootreis met twee overnachtingen naar de Komodo-eilanden

Exclusief:

-Visum voor Indonesië; 35 dollar te betalen bij aankomst.

-Entree Komodo Nationale Park 600.000 rupiah, ongeveer 40 euro.

-Fooien en tips voor lokale chauffeurs en gidsen

-Luchthavenbelastingen van ongeveer 20 euro.

Toeslag voor een eenpersoonskamer voor de gehele reis 495 euro

Optie

-2 nachten verlenging in Sanur 60 euro per persoon in een tweepersoonskamer

Toeslag eenpersoonskamer 55 euro voor 2 nachten