Ethiopië

Ethiopië                                                                                           24-daagse reis

Een reis langs inheemse culturen en extreme natuur.

Danakil 3 kl

Dag 1                       Amsterdam – Addis Abeba

Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Addis Abeba, net na middernacht landen we in de hoofdstad van Ethiopië.

 

Dag 2                       Addis Abeba – Arbaminch

Addis Abeba bezoeken we later op de reis, vanochtend rijden we richting Arbaminch. Onderweg bezoeken we de archeologische overblijfselen van Tiya Stelae, 36 obelisken die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

 

Dag 3                       Arbaminch

Vanochtend gaan we met een boot het Chamo meer op, op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Het meer trekt ook heel veel kleurrijke vogels aan. In de middag bezoeken we een dorpje van de Dorze stam. Deze boeren maken landbouwterrassen tegen de bergwand om gronderosie te voorkomen.

 

Dag 4                       Arbaminch – Jinka

Onderweg naar Jinka bezoeken we de Konso stam, een fascinerend volk dat in dorpjes van ronde rieten huisjes woont, die tegen een bergwand gebouwd zijn.

 

Dag 5                       Jinka – Mursi – Turmi

In het Mago Nationale Park woont de Mursi stam, dit is de meest merkwaardige stam in Ethiopië, van oudsher dragen vrouwen een soort aardewerken schijf in hun lip. Onderweg naar Turmi bezoeken we de kleurrijke weekmarkt in Key Afer.

 

IMG_6069kl

dag 6                        Turmi

Vanochtend bezoeken we Koricho, waar de intrigerende Karo stam woont, zij zijn gespecialiseerd in het beschilderen van de huid. Vanuit Koricho hebben we een prachtig uitzicht over de Omorivier.

 

Dag 7                       Turmi – Konso

Onderweg naar Konso bezoeken we vanochtend de kleurrijke weekmarkt in Dimeka.

 

 

IMG_6078kl

Dag 8                       Konso – Awassa

Via de dorpjes Sodo en Shashemene rijden we vandaag naar Awassa.

 

Dag 9                       Awassa – Addis Abeba

Vanochtend rijden we terug naar de hoofdstad van Ethiopië, in de middag bezoeken we Addis Abeba. In het Nationale Museum is het skelet van ‘Lucy’ te bewonderen, die 3,2 miljoen jaar geleden op aarde woonde. We bezoeken het voormalige paleis van Haile Selassie en proberen een indruk te krijgen van deze chaotische stad.

 

Dag 10   Addis Abeba – Desse

Vandaag beginnen we aan het noordelijke deel van Ethiopië. Via kleine dorpjes van de Amhara stam rijden we naar Desse. Onderweg kunnen we stoppen voor foto’s of om de lokale bevolking langs de weg te begroeten.

 

Dag 11   Desse – Lalibela

Lalibela heeft 11 monolietkerken uit de 12de eeuw. De kerken zijn uit roze granietsteen gehakt. Lalibela staat op de Unesco werelderfgoedlijst.

 

Strook Lalibela

Dag 12   Lalibela

De wonderbaarlijke kerken van Lalibela kun je nog zo vaak gezien hebben op een foto, je beseft pas hoe bijzonder deze plek is, als je het met eigen ogen hebt gezien. Vandaag bezoeken we die bijzondere kerken van Lalibela.

 

Dag 13   Lalibela – Mekelle

Vandaag rijden we naar Mekelle, van waaruit we de abstracte wereld van de Danakildepressie gaan bezoeken.

 

Dag 14   Mekelle – Ahmedela (Danakildepressie)

We stappen over in auto’s met vierwielaandrijving en gaan de woestijn in. Over een zandspoor rijden we langs kleine Afar nederzettingen. We rijden langs kleurrijke warmwaterbronnen en door buitenaardse landschappen. De Danakildepressie is een van de meest abstracte, onleefbare plekken op aarde. We kamperen vannacht in Ahmedela, dit is de uitvalsbasis voor mensen die in de verschillende zoutmijnen werken en waar verschillende kamelenkaravanen overnachten.
Danakil5 kl

Dag 15   Ahmedela – Mekelle

In onze auto’s met vierwielaandrijving rijden we naar het Asale zoutmeer, waar arbeiders het zout ontginnen en op kamelen laden, enorme kamelenkaravanen vervoeren het zout door de woestijn. In de middag rijden we terug naar Mekelle.

 

Dag 16   Mekelle – Adigrat (Tigray kerken)

We bezoeken de Tigray regio, hier zijn overblijfselen gevonden van prachtige kerkjes, verwerkt in het landschap. Vandaag bezoeken we de kerken van Medhane Alem Adikusho, Wurkro Cherkos en Abraha Atsbeha.

 

Dag 17   Adigrat – Axum

Onderweg naar Axum hebben we prachtige vergezichten, we bezoeken de tempel van Yeha uit de 5de eeuw, het oudste stenen gebouw in Ethiopië. In de middag bezoeken we de geweldige paleizen en kerken in de omgeving van Axum.

 

Dag 18   Axum – Debark

We rijden vandaag richting de Simien bergen, een spectaculair gebied met geweldige uitzichten en interessante inheemse dieren. Van de Gelada apen tot vele vogelsoorten.

 

Simien3 kl

Dag 19   Excursie Simien Mountain

Vandaag wandelen we naar verschillende uitzichtpunten in het Simiengebergte. Hier wonen de Gelada apen, apen met een grote haardos en een knalrode vlek op de borst.

 

Dag 20   Debark – Gondar

Het is niet ver meer naar Gondar, de stad is bekend om zijn grote paleizen en kastelen.

 

Dag 21   Gondar – Bahir Dar

In de ochtend rijden we naar Bahir Dar, een aangename stad op 1800 meter boven de zeespiegel. In de middag bezoeken we de Blue Nile watervallen. In een uur wandelen we naar de waterval, die 100 meter breed is. Het water stort in een 45 meter diepe afgrond.

IMG_6172kl

Dag 22   Bahir Dar

Na het ontbijt gaan we met de boot het Tanameer op. We bezoeken het Zege schiereiland, waar van de 14de tot de 16de eeuw verschillende mensen hun toevlucht zochten. Er zijn oude kloosters en kerken gevonden met oude manuscripten en religieuze schilderwerken.

 

Dag 23   Bahir Dar – Addis Abeba

Vandaag rijden we terug naar Addis Abeba. We sluiten de reis af met een afscheidsdiner in Addis Abeba. Daarna vertrekken we richting de luchthaven.

 

Dag 24   Addis Abeba – Amsterdam

Net na middernacht vliegen we terug richting Amsterdam.

 

 

Google Maps

Inclusief

-Internationale vlucht van Amsterdam naar Addis Abeba en weer terug.

-Goede middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt

-Alle vervoer over land.

-Excursie naar de Danakildepressie met auto’s met 4-wielaandrijving inclusief alle maaltijden.

-Stadstoeren zoals beschreven in het programma.

-Boottochten zoals beschreven in het programma.

 

Exclusief

-Visumkosten, ongeveer 40 euro.

-Eenpersoonskamertoeslag 295 euro.

-Fooien voor gidsen en chauffeurs.

-Lunch en diner.