Lezing

LEZING ‘DWAALSPOOR’

Een vrouw op haar fiets, alleen de wereld rond.

Wat doe je als je vijftig wordt? Avonturier en schrijfster Marica van der Meer besluit vanaf haar verjaardagsfeestje andersom naar huis te fietsen. De wereld is rond en als je maar lang genoeg de verkeerde kant op fietst, kom je ook weer thuis. Alles wat ze nodig heeft zit in vijf tassen aan haar fiets.

In Antwerpen neemt ze een cargoschip naar Montevideo, Uruguay. Op de fietst gaat het richting de Boliviaanse hoogvlakte in het Andesgebergte, waar ze een aantal weken optrekt met Chepe uit El Salvador. Dat zorgt voor hilarische cultuurverschillen.

In Guyana zit het regenseizoen haar in de weg en de enige hoofdweg door het land is een ware blubber bende. Vanuit Paramaribo in Suriname gaat ze liften met zeilboten door het  Caribisch gebied. Bijna ieder eiland is een ander land en het blijkt nog niet zo gemakkelijk om legaal van eiland naar eiland te reizen.

In Cuba wordt ze geconfronteerd met de armoede die de handelsboycot van Amerika met zich meebrengt. Terwijl er maar geen einde komt aan de immense staat Texas, hoort ze voor het eerst iets over een virus in China. Hoe loopt dit af?

Marica fietste eerder al van Vuurland, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika naar Alaska en ook vanuit Nederland via de oude zijderoute naar Australië. Marica neemt u mee achter op haar fiets en laat de wereld zien door haar ogen.

Marica schrijft boeken over haar avonturen per fiets door de wereld. Het boek Dwaalspoor is verschenen op 1 november 2020. Ze is naast avonturier en schrijfster ook fotograaf van beroep. De lezing wordt dan ook begeleid door prachtig foto en filmmateriaal.

Voor meer informatie over deze lezing neem contact op met Marica van der Meer via maricavdmeer@yahoo.com